Incompententa la nivel de cinste

Posted on septembrie 8, 2010

3Vorbim aici de incompetenta autoritatiilor romane, in special cele locale, putin mai specific, primaria capitalei (inca Bucuresti) a sectorului 1 si anume „serviciul” lor de Politie Comunitara.

Totul a inceput de la dorinta mea de a vizita lacul Herastrau, muzeul Satului Roman, etc.  Dupa indeplinirea visului si vizitarea acelor obiective am dorit sa ma intorc acasa, dar masina mea nu mai era acolo, era in schimb o armata de bronzati care isi spuneau „Politia Comunitara” care sprijineau cetatenii cu anumite contraventii si amenzi pentru parcarea autovehicolelor in locuri „nepermise” si ca un serviciu bonus, masina era ridicata si dusa in curtea unei firme private, CFR TRANSAUTO S.A. – numele e sugestiv puteti ghici ce activitate are firma, daca nu va spun eu Ridicari Auto.

Dupa ce le-am cerut ceva explicatii, bronzatiilor, mi-au spus ca „Uite-o pe platforma… fugi poate o prinzi…”, ca acolo pamantul de langa alee pe care am parcat e spatiu verde, asa o fii dar nu vara sau poate vroiau sa puna iarba artificiala si nu stiu eu.

In fine, dupa ce m-au jegmanit de 864 RON pentru serviciile oferite, cica a fost super oferta ca am primit doar avertisment si daca doresc sa imi mai pastrez masina la ei ma costa doar 416 RON/zi sau daca nu in 30 de zile imi trimit o notificare cum ca au vandut-o.  Bineinteles ca am vrut sa fac uz de dreptul meu legal de a-mi dovedi nevinovatia, si am cerut lamuriri cum/ce pot sa fac, am cerut copia dupa procesul verbal de constatare si m-au raspuns „asteapta 5-15 zile si iti vom trimite procesul verbal prin posta”.

Cretin fiind, i-am crezut, si am asteptat, apoi am contactat un avocat ca sa ma ajute la atacare procesului verbal in instanta. Supriza, sfatul de mai sus e o mare pacaleala, ca sa te fraiereasca, sa iti expire termenul in care tu mai poti face contestatie la ceva. Deci, am ramas cu buza umflata, dar nu ma opresc aici vb lui b0c „am pierdut doar o batalie…” (cand a fost reales la III -lea congres).

Am trimis o plangere la Politia Comunitara Sector 1 si raspunsul lor a fost,  stupoare:

Buna ziua,

Va inaintam alaturat raspunsul intocmit de Serviciul Interventii Insotire la petitiile dvs transmise electronicAdministratiei Domeniului Public(8825/2010), Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti (nr.15965.21563.22146/2010) si redirectionate spre solutionare  Directiei Generale de Servicii Comunitare Sector 1 (nr.4735.4853/2010), conform art.61 din Ordonanţa Guvernului nr.27 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, modificată şi completată cu Legea nr.233/2002.

Conform Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1, nr.154/26.07.2010, Directia Generala de Politie Comunitara Sector 1 a devenit Directia Generala de Servicii Comunitare Sector 1.

Cu stima,

Serv. Relatii cu Publicul, Secretariat, Registratura

http://www.politiacomunitarasector1.ro

contact@politiacomunitarasector1.ro

Ca si atasament: Raspuns pdf

Citind aceste aberatii, care nu aveau nici o legatura cu plangerea mea, le-am raspuns:

Cred ca ati incurcat petitiile.
Plus m-ati si fraierit ca sa astept ca primesc prin posta procesul verbal de constatare al ridicarii masinii, astfel incat sa imi expire termenul in care eu puteam sa mai atac in instanta acel proces verbal.

Va multumesc pentru neseriozitatea acordata nu e de mirare ca va da acum afara.

O mie de ani pace,
Robert

Nu mai am ce comenta, si nu merita sa iti pui mintea cu prostul ca are mintea odihnita.

O sa o consider ca si o greseala a mea, de a ma duce cu masina personala in capitala tarii, unde locurile de parcare sunt din abundenta, iar marcajele rutiere sunt toate la locul lor, unde oamenii nu trec bulevardul pe unde ii taie capul, iar soferii respecta toate legile de circulatie, unde vecinii sunt intelegatori ca nu ai unde parca si nu iti lovesc cu poarta masina, unde nu e pista de raliu pentru X5, unde civilizatia … Nu mai are rost, acum scoate-ti „nu” ca l-am pus din greseala.

Avem o capitala, pacat ca e locuita…