Geneva experiment – End of The World?

Posted on septembrie 9, 2008

63Big Bang (the real one)

Big Bang (the real one)

Motto: „If an experiment works, something has gone wrong.

Update 2010 (2):Library of Date Setters of
The End of the World!!!

Update 2010 : LHC goes into high gear

Update (2009): Broken ‘Big Bang’ collider to be restarted in June

LIVE: http://webcast.cern.ch

Rezumat: http://has the large hadron collider destroyed the world yet.com

English version here!

Cica maine, 10 septembrie, o trupa din Geneva membra a CERN vor sa reproduca un Big Bang in miniatura in laboratoarele lor. Romani nostrii, in lipsa de capital politic, vor sa salveze lumea  prin oprirea realizarii acestui experiment.

In fine, uite ce face PC-ul pana incepe campania:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4283934-video-stefanescu-marinescu-fata-apocalipsa-aceasta-gaura-neagra-absorbi-tot-nu-putea-inchisa-este-posibila-chiar-explozie-nucleara.htm

Cum de se alarmeaza tocmai astia? Singura gaura neagra e Voiculescu.

Oricum o sa imi iau masuri avand vedere ca e ultima zi lucru 😀

Ma bucur ca se mai gandesc si unii politicieni la toata planeta cu salariul acela de parlamanetar 🙂

Ce parere aveti?

Update:

Ce se intampla azi defapt:

  • La ora 10.00 ora Romaniei, la sediul Organizatiei europene pentru cercetari nucleare (CERN) are loc o scurta sedinta de planificare
  • Jumatate de ora mai tarziu, in accelerator este transmis un prim fascicul de particule. Evenimentul poate fi urmarit live, pe internet, la adresa: http://webcast.cern.ch/
  • Oameni de stiinta, ingineri si chiar laureati Nobel vor oferi informari oficiale si puncte de vedere, la sediul CERN, pe tot parcursul zilei.
  • Scopul primei zile a experimentului este ca acest prim fascicul sa parcurga intregul accelerator LHC. Armate de specialisti vor verifica, in mod continuu, buna desfasurare a acestei etape, tinand cont ca pot aparea oricand dereglaje sau defectiuni, data fiind complexitatea tehnica a evenimentului.

Ce va urma:

  • Dupa prima evaluare a primei etape, un alt fascicul de particule va fi injectat in acceleratorul Large Hadron Collider. Potrivit cercetatorilor CERN, nimic nu poate garanta ca prima faza a experimentului se va incheia cu succes din prima zi, fiind foarte probabil ca al doilea fascicul sa fie injectat abia peste cateva zile.
  • CERN apreciaza ca prima coliziune a unor fascicule venind din sensuri opuse va avea loc cel mai devreme peste sase-opt saptamani.
  • Primele coliziuni vor avea loc la intensitate redusa, urmand ca aceasta sa creasca pe parcurs. La apogeu, se vor produce sute de milioane de coliziuni pe secunda – cea mai importanta faza a experimentului, de altfel cea care a declansat valuri de speculatii privind un asa-zis „sfarsit al lumii”, speculatii dezmintite categoric de cercetatori.
  • Acceleratorul ar urma sa fie inchis la mijlocul lunii noiembrie, urmand sa fie repus in functiune, la capacitate maxima, anul viitor, dupa lunile de iarna.
  • Cantitatea incredibila de informatii ce vor fi colectate prin acest experiment va tine ocupati peste 5000 de oameni de stiinta multi ani de acum inainte.

Sursa: Hotnews, Descopera, Bataiosu, Apocalipsa in 10